titelbild

Ny i Ljungby

Är du ny i Ljungby? Välkommen hit!

Många av oss som bor här värdesätter en trygg uppväxtmiljö, korta avstånd, bra skola och barnomsorg, äldreomsorg, sjukhus, högskola samt ett starkt företagsklimat, förenings- och kulturliv.

I Ljungby kommun finns ett antal mindre orter och en rik landsbygd att bosätta sig på och att njuta av. Många av oss som bor här njuter av att vi har naturen och vattnet runt hörnet och ändå nära till storstäderna. Dessutom bor vi mitt i sagobygden. Ljungby kommun är en kommun men många möjligheter – vi är kreativa människor som vill möta både dig och dina idéer. Här i Ljungby kommun är man någon – man syns. 

I Ljungby kommun formar vi framtiden tillsammans - 35 000 invånare år 2035.

Vi sitter inte och väntar på framtiden – vi formar och skapar den tillsammans. I Ljungby kommun samarbetar vi och hjälps åt – medarbetare, kunder, kommunen och näringsliv, tjänstepersoner och politiker, olika nämnder och förvaltningar och även med andra kommuner och aktörer i vår närregion. Vi tar till vara på närheten till varandra. Ljungby kommun har tagit fram visionsmål, vill du vara med?

Ljungby kommun ska:

  • vara den bästa kommunen att växa i
  • erbjuda ett livslångt lärande för alla 
  • skapa ett rikt liv

Ljungby är på många sätt unikt. Ljungby är hemmaarenan för många världsledande industrier, små företag, ingenjörsfirmor och logistikcenter. Det är nära till landsgränsen, flygplatser och kommunikationer till resten av Sverige och världen. Som företagare kan en medflyttarservice vara avgöra i en rekryteringsprocess, för att företaget ska får den rätta medarbetaren och kompetensen. Det är ett stort steg att bryta upp och byta livsmiljö, mycket ska falla på plats – inte minst allt praktisk och för en familj. Därför är det viktigt att vi hjälper nya medarbetare och inflyttare till en bra och välkomnande miljö där vi hittar en lösning för hela familjen, både med boende och framförallt arbete - där de trivs och vill stanna.

Bo i Ljungby

I Ljungby stad finns lugna villaområden och trevliga lägenheter. Var du än bor har du nära till allt som staden har att erbjuda. Bor du hellre utanför centrum finns flera mindre tätorter med kommunal service och ett rikt föreningsliv. Vill du bygga eget finns byggklara tomter. Du kan såklart också hyra lägenhet, se kontaktuppgifter till hyresvärdar i Ljungby. På svår webbplats annonserar en del privata hyresvärdar ut sina lediga lägenheter

Jobba i Ljungby kommun

Ljungby kommun är kommunens största arbetsgivare med cirka 2 800 medarbetare inom ett hundratal olika yrken. Vi satsar på kompetensutveckling, god hälsa och arbetsglädje, för att vi tror att det är nyckeln till en framgångsrik och effektiv kommunal verksamhet.

Lediga jobb hos oss på Ljungby kommun

Fritid

I Ljungby kommun finns gott om föreningar och fritidsaktiviteter. Naturen är vacker och det finns en hel del att utforska och göra.
Uppleva och göra i Ljungby kommun

Att leva i Ljungby

Är du nyfiken på hur det är att leva och bo i Ljungby kommun? Här delar  Ljungbybor med sig av sina berättelser kring vad det är som gör att de trivs här och varför de valde Ljungby kommun.

Anny, Daniel och Maarten om livet i Ljungby

Vill du veta mer om våra Ljungbybor och hur det är att både arbeta och leva i vår kommun? Följ oss på Instagram. Där heter vi @levailjungby, www.instagram.com/levailjungby  

Kontakt

Kommentera