titelbild

Sunnerboskoj - Fullt av roliga sommarlovsaktiviteter!

Är du mellan 6 och 16 år och vill göra något roligt på sommarlovet? Spana in Sunnerboskojs program med massa olika aktiviteter! Helt gratis!

Häng med oss - Sunnerboskoj sommaren 2022

20 juni drar vi igång och sedan turnerar vi runt i kommunen fram till 13 juli! På alla landsbygdsorter kan du hitta på skoj med oss kl. 13-17 och i Ljungby kl. 10-16. 

Roliga saker som vi erbjuder varje dag är bland annat: Bumberballs, uppblåsbara hinder, pyssel med pärlor, ansiktsmålning, tillverkning av käpphästar, dragkamp och jättesåpbubblor. Andra aktiviteter kan variera och om det kan du läsa i schemat nedan. Har vi tur kanske vi även får besök av maskotarna Rassel och Frassel och en hemlig bekant gäst.

Flera föreningar kommer att vara med och erbjuda olika aktiviteter. Fritidsbanken är med både när vi besöker Sunnerbohallen och när vi är ute på turnén. Häng med oss på skoj i sommar!   

Vecka 25
20 juni – 23 juni kl. 10-16
Sunnerboskoj vid Sunnerbohallen


21 juni

Spela fotboll med Ljungby IF. Tränare finns på plats kl. 10.30–12.00
Spela bowling kl. 11–14. Först till kvarn!

22 juni

Prova på fäktning med Ljungby Fäktklubb! Varje halvtimme från kl. 14 till 16 finns plats för 6 personer. Först till kvarn gäller! Spela bowling kl. 11–14. Först till kvarn!

Vecka 26
Sunnerboskoj på turné!
27 juni - 1 juli kl. 13-17


27 juni - Vrå 

Vi är vid bygdegården. Janssons bageri bjuder på gofika. Berättare från Sagomuseet besöker oss kl. 15.

28 juni - Lidhult

Vi är vid fotbollsplanen vid skolan. Berättare från Sagomuseet besöker oss kl. 15.

29 juni - Hamneda

Vi är vid fotbollsplanen vid skolan. Hemslöjden Kronoberg erbjuder tillverkning av insektshotell.

30 juni - Södra Ljunga

Vi är vid skolan. Hemslöjden Kronoberg erbjuder tillverkning av insektshotell.

1 juli - Agunnaryd

Vi är vid Agunnaryds IF:s fotbollsplan. Berättare från Sagomuseet kommer och besöker oss kl. 15. Agunnaryds hembygdsförening håller i en tipspromenad som du bara inte får missa!

Vecka 27
Sunnerboskoj på turné!
4 Juli – 8 Juli kl. 13-17


4 juli - Ryssby

Vi är vid Ryssbygården. Hemslöjden Kronoberg erbjuder tillverkning av insektshotell.

5 juli - Lagan

Vi är bredvid Ringbadet. Lagan IBK är på plats med tränare.

6 juli - Vittaryd

Vi är vid skolan. Hemslöjden Kronoberg erbjuder tillverkning av insektshotell.

7 juli - Bolmsö

Vi är vid skolan. Berättare från Sagomuseet kommer och besöker oss kl. 15. Hemslöjden Kronoberg erbjuder tillverkning av insektshotell. Tannåker Bolmsö gymnastikförening bjuder på fika.

8 juli - Angelstad

Vi är på skolgården. Prova på kallmålning med Maria Stansert kl. 13.00–15.00.

Vecka 28
Sunnerboskoj vid Sunnerbohallen
11 juli – 13 juli kl. 10- 16

Bra att veta

Sunnerboskoj anordnas av Ljungby kommun och vänder sig till barn och ungdomar i Ljungby kommun i åldrarna 6-16 år. Under sommaren får du chansen att testa på en mängd olika aktiviteter och träffa både nya och gamla kompisar.

Aktiviteterna är kostnadsfria och genomförs med ungdomsledare. Kom när du vill under den angivna programtiden och stanna så länge du känner för, du behöver inte anmäla dig i förväg. Arrangörerna tar inget ansvar för bad på badet. På de orter där vi håller till vid en skola har vi möjlighet att vara inomhus vid sämre väder.

Våra samarbetspartners

Janssons Bageri  i Vrå, ICA Maxi Ljungby, Bergahallen i Lagan, K.G Valdermars (Matöppet i Södra Ljunga), Tannåker Bolmsö Gymnastikförening, Gudrun Roslund.

Diplom från MUCF

Under sommaren 2016 genomförde kultur- och fritidsförvaltningen en större satsning på sommarlovsaktiviteter. Projektet Sunnerboskoj utökades från två till åtta veckor och tillgängligheten förbättrades. Istället för att enbart ha en fast bas i Ljungby gjordes Sunnerboskoj till en mobil verksamhet som åkte runt till orter i kommunen för att få bättre spridning och kunna nå ut till fler barn och ungdomar.

I december 2016 uppmärksammades denna satsningen. Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, MUCF, har tilldelat Ljungby kommun ett diplom för det fina arbete som gjordes under sommarlovet.

Kontakt

Kommentera